Hovedretter

Jordgubbstårta: en riktig godbit! Den innehåller bara 190 kcal

173views

Jordgubbstårta: det är en riktig godbit! Har endast 190 kcal

Dessa dagar förbereder jag alltid jordgubbstårta som lyckas få hela min familj att hålla med.

Förberedelse av denna tårta är mycket enkel i själva verket är det tillräckligt för mig lägg i jordgubbar i degen och så var det klart. Tårtan jag kan servera vid bordet är hälsosam och nyttig och är perfekt att äta som mellanmål och även till frukost.

I slutet av sidan kan du titta på videoreceptet.

Jordgubbstårta: ingredienser och beredning.

Alla mina gäster gillar denna hemlagade jordgubbstårta och ingen kan låta bli att be mig om en extra bit. Jag kan dela denna tårta i 8 portioner à 190 kalorier och varje gång jag tillagar den får dess enkelhet mig alltid att se bra ut.

Den ingredienser Jag använder är följande:

  • 170 g socker
  • 150 g yoghurt
  • 8 g bakpulver
  • 2 ägg
  • 60 ml olja
  • 200 g vetemjöl typ 00
  • 250 g jordgubbar

Jag använder några smör som penslas i formen och för att dekorera tillsätter jag ett gott stänk av florsocker.

Här är allt jag gör för att förbereda denna läckra tårta.

Förfarande

I en skål öppnar jag äggen och tillsätter sockret, sedan vispar jag allt med en elvisp. När blandningen är klar och fri från klumpar tillsätter jag oljan. Jag ställer sedan elvispen åt sidan och häller i yoghurten, sedan fortsätter jag att blanda med handvispen.

När allt är väl blandat tillsätter jag mjöl och bakpulver som jag tidigare har blandat ihop. Jag tillsätter sedan pulvren i flera omgångar, efter att ha siktat dem, och blandar då och då.

När blandningen är klar tar jag hälften av jordgubbarna som anges i ingrediensförteckningen och skär dem i bitar för att placera i skålen. Den här gången blandar jag allt med en träslev.

Därefter tar jag en 18 x 18 cm stor bakform och penslar den med smör. Jag överför degen inuti och jämnar den väl. Sedan dekorerar jag med de oanvända jordgubbarna som jag skär i hälften.

När denna process är klar placerar jag formen i en varm ugn och gräddar kakan i 60 minuter vid en temperatur på 180 grader.

När kakan är klar tar jag ut den ur ugnen och låter den svalna. Slutligen serverar jag den på bordet efter att ha pudrat den med florsocker.

Här är den video-recept.

Njut av din måltid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få en förhandsvisning av de bästa nyheterna varje vecka

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.