Hovedretter

Mjölkdonut: den är sockerfri och smälter i munnen! Innehåller 180 kcal

171views

I en stor skål börjar jag med att hälla i äggen och stevia (eller socker), sedan börjar jag arbeta med elvispen för att få en mjuk och homogen blandning. Därefter införlivar jag det tidigare kylda smälta smöret och fortsätter att blanda försiktigt.

Fortsätter med beredningen tillsätter jag gradvis mjölet, tidigare siktat och blandat med bakpulver, alternera med mjölken blandad med vaniljextraktet. Jag blandar försiktigt tills blandningen är krämig och tillsätter också vinäger för att säkerställa rätt syra och konsistens i blandningen.

När den önskade konsistensen har uppnåtts överför jag blandningen till en bakform (20 cm i diameter) som tidigare smörats och mjölats, fördela degen jämnt över ytan. Jag bakar kakan i en ugn förvärmd till 180 grader Celsius e grädda i ca 35 minutertills den är gyllenbrun och genomstekt på insidan. Jag kontrollerar bakningen genom att sticka in en tandpetare och se till att den kommer ut ren och torr.

Efter tillagning, grädda kakan och flytta över den till ett serveringsfat och dekorera den med ett lätt florsocker för en sista touch av sötma och presentation. Jag serverar kakan vid bordet, redo att glädja gästerna med sin utsökta konsistens och oemotståndliga arom.

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.