Användbara tips

Kassörskan erkände varför hon tittade in i äggbrickorna. Vad människor kan göra, anledningen kommer att överraska dig

39views

Många kassörskor stirrar på äggkartonger när de skannar inköp. Det visar sig att de har en anledning till att göra det, och med det menar jag inte en oro för att kunden inte kommer att köpa ett trasigt ägg.

Att shoppa är något som många av oss gör nästan varje dag. Det har blivit vår dagliga ritual, så när vi går till snabbköpet agerar vi ofta på vad som kallas autopilot.

Vi väljer de produkter vi behöver, lägger dem i korgen och går till kassan för att betala. Men ibland uppstår situationer som får oss att tänka till. Detta hände mig nyligen.

Varför kontrollerar kassören äggen?

Ägg är en viktig del av mitt skafferi. Jag bakar ofta hembakade kakor, jag älskar äggröra och mina familjemedlemmar älskar också shakshuka. Jag måste bara ha ägg hemma, så jag köper dem ofta i en närliggande butik.

Innan jag lägger en kartong med ägg i min kundvagn kontrollerar jag alltid att allt är okej med den och äggen. Tyvärr har jag varit med om det här några gånger. När jag kom hem visade det sig att jag hade fått en obehaglig överraskning i mitt paket. Det skadade ägget var inte bara oätligt, utan det lyckades också orsaka en hel del oreda.

Vid mitt senaste köp öppnade jag också paketet för att kontrollera om äggen var knäckta. När jag stod vid kassan och kassörskan ville titta inuti sa jag att jag redan hade kollat och att äggen var okej.

Jag var övertygad om att kvinnan gjorde det av just den anledningen. Trots mina försäkringar öppnade kassörskan äggförpackningen och först därefter annullerade hon produkten. Det förvånade mig lite, men jag gick inte vidare med frågan. Jag tänkte att hon kanske ville försäkra sig om att äggen faktiskt var okej, eller att hon helt enkelt inte hörde vad jag sa till henne.

Anledningen är lite annorlunda

Strax efter det träffade jag min vän Alenka. Jag berättade för henne om en situation som hade hänt mig nyligen. Min vän började skratta och förklarade för mig att anledningen till en sådan kontroll kunde ha varit en annan.

Alice tjänar sina pengar i snabbköpskassan. Därför vet hon att ett sådant beteende med ägg inte är en slump. Kassörskorna kontrollerar alltid att kunderna inte försöker smyga in andra produkter i äggkartongen för att slippa betala för dem.

Ändå finns det gott om utrymme för en potentiell tjuv att försöka dra nytta av. Och eftersom ägg oftast säljs i oförpackade förpackningar som kan öppnas på några sekunder, kan oärliga kunder försöka dra nytta av situationen. Och det är därför ägg övervakas så noga vid kassan.

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.