Hovedretter

Jag tillagar den utan mjöl och sätter den inte i ugnen, den är så krämig att den smälter i munnen! Den innehåller 160 kcal

171views

Jag förbereder det utan mjöl och jag sätter det inte i ugnen, det är så krämigt att det smälter i munnen! Den har 160 kcal

En bra chokladdessert samlar hela familjen, och desserten på den här sidan är precis rätt för att göra det.

Receptet på denna chokladdessert bjuder på en krämig och len efterrätt. I själva verket är det en semifreddo så god att den inte får någon att ångra mer avancerade desserter. Det är utsökt att äta både till frukost och mellanmål och det är mycket enkelt att tillaga den.

Chokladdessert: ingredienser och beredning.

Efterrätt är mycket lätt att färdigställa. I slutet av förberedelserna Jag måste bara vänta en timme eller så för att det ska fastna och sedan kan jag äta den med alla.

Med detta recept serverar jag en semifreddo vid bordet som jag kan dela upp i 8 portioner om 160 kalorier vardera.

Gilla ingredienser Använd:

  • 500 ml mjölk
  • 3 matskedar socker
  • 2 äggulor
  • 1 tesked vaniljessens
  • 3 matskedar majsstärkelse
  • 150 g mörk choklad

I slutet använder jag en liten skvätt olja för formen e Jag dekorerar kakan med ett stänk av bitter kakao.

Nu kan jag sätta igång att laga denna chokladiga dessert som både stora och små älskar!

Förfarande

I en stor skål häller jag mjölk och socker. Sedan tillsätter jag äggulorna och vaniljessensen och blandar lätt med en handvisp.

Därefter häller jag i majsstärkelsen och börjar arbeta kraftigt så att inga klumpar bildas i blandningen.

Efter att ha slutfört detta arbete häller jag resultatet i en kastrull och tillsätter den hackade mörka chokladen. Jag placerar kastrullen på medelhög värme och rör om kontinuerligt för att smälta allt.

Slutligen tar jag fram en 22 centimeters form eller penslar den med lite olja. Sedan häller jag blandningen inuti och täcker den med plastfolie. Nu ställer jag in kakan i kylen i ca 60 minuter för att den ska stelna.

När den angivna tiden har gått dekorerar jag den med kakaopulver.

La video-recept av tårtan finns tillgänglig nedan.

Smaklig måltid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få en förhandsvisning av de bästa nyheterna varje vecka

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.