Hovedretter

Jag tillagar den med potatis och zucchini, den har en trådig fyllning men bara 190 kcal

171views

Jag tillagar den med potatis och zucchini, den har en trådig fyllning men bara 190 kcal

För att göra en annorlunda rustik maträtt förbereder jag sbriciolata på potatis och zucchini som också är perfekt att servera till personer på diet.

Verkligen när jag går på diet äter jag det utan minsta tvekan och hela min familj gillar dess smak utan någon skillnad.

Med denna Tömning av tallrik som samtidigt är lätt och välsmakande Jag ser också bra ut. Att servera den vid bordet är verkligen enkelt plus i slutet av sidan finns ett videorecept och jag tackar webbplatsen för att jag fick det.

Lätt potatis och zucchini smulor: ingredienser och beredning.

Ta med till bordet denna rustika rätt är verkligen enkel i själva verket är alla procedurer mycket intuitiva. Trots att den är full av smak är den lätt och du kan dela upp det i 8 portioner om 190 kalorier vardera.

Här är de ingredienser Jag använder:

 • 100 g mjöl för alla ändamål
 • 2 medelstora zucchini
 • 150 g scamorzaost
 • Tillräckligt med extra jungfruolivolja
 • Brödsmulor quantum satis
 • 400 g kokt potatis (om så önskas lägger jag till ½ kokt potatis)
 • 1 ägg
 • 150 g skinka
 • 30 g riven parmesanost
 • Salt efter smak
 • Peppar efter smak

När jag tillagar zucchinin tillsätter jag dessutom 1 matsked riven parmesanost och i formen tillsätter jag lite olja och ströbröd.

Nu kan jag sätta igång med tillagningen av denna salta läckerhet.

Förfarande

Först river jag zucchinin och lägger den i ett durkslag tillsammans med en nypa salt. Sedan låter jag dem stå i 60 minuter så att vätskan från grönsakerna kan rinna av helt.

Under dessa minuter kokar jag potatisen och tar sedan bort skalet. Jag mosar dem sedan i en stor skål och tillsätter ägg och ost och blandar väl för att göra allt homogent.

Sedan kryddar jag med salt och peppar och tillsätter mjölet lite i taget. När potatisblandningen är klar ställer jag den åt sidan en liten stund.

Nu tar jag upp zucchinin och pressar den mellan händerna så att den blir torr. Jag överför dem till en skål och tillsätter lite salt och en skvätt olja. Jag blandar ihop allt och tillsätter sedan 1 matsked parmesanost.

Nu tar jag en rund gångjärnsform och oljar den och strör brödsmulorna ovanpå. Sedan tar jag hälften av min potatisblandning och överför den till formen. Jag jämnar till den väl och lägger ett lager scamorzaostskivor och ett lager skinkskivor ovanpå.

Nu täcker jag allt med mina zucchini. Jag jämnar till det ordentligt och lägger på fler skivor skinka och scamorza.

Det enda som återstår är att smula sönder resten av potatisblandningen och lägga den i formen för att täcka all fyllning.

När jag har en halv kokt potatis kvar smular jag sönder den och tillsätter den för att få allt att smaka ännu bättre.

Jag avslutar rusticon med att strö över riven parmesanost, lite ströbröd och en skvätt olja.

Jag bakar vid 200 grader i cirka 20 minuter. Därefter tillagar jag i ytterligare 5 minuter i grilläge.

Här är den video-recept.

Njut av din måltid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få en förhandsvisning av de bästa nyheterna varje vecka

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.