Användbara tips

Jag ska göra soppa på brödet jag har kvar efter julhelgen, hela familjen slickar sig om munnen

37views

Som vanligt köpte jag alldeles för mycket bröd till påsk. Lyckligtvis gick det gamla brödet inte till spillo i år eftersom jag precis lärde mig ett fantastiskt recept. Jag kommer att göra en utsökt soppa med den som hela familjen kommer att äta. Jag rekommenderar receptet för denna maträtt till alla foodies.

Vad ska man göra med bröd efter semestern?

Varje år har jag samma problem efter semestern. Jag sitter kvar med bröd som är gammalt och olämpligt för smörgåsar. Men jag kastar inte bort sådant bröd. Jag försöker att inte slösa med maten, utan använder de överblivna produkterna i köket.

Du kan göra brödsmulor av gammalt bröd och det är populärt i polska hushåll. Men jag gör en god soppa av gammalt bröd, oavsett om det är vitt eller fullkornsbröd. Jag lärde mig hur man gör den nyligen – blötlägg bara brödet och tillsätt buljong, vitlök och lök. Tillsätt lite grädde och persilja. På ett eller två är en god soppa för hela familjen klar.

Hur man förbereder soppa från bröd?

Ingredienser:

  • 250 g vitt bröd eller fullkornsbröd
  • 1 liter buljong
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 matskedar smör
  • 2 matskedar grädde
  • salt
  • kryddor

För att göra soppan, börja med att hacka lök och vitlök och fräs i smör (börja med löken). Skiva brödet, lägg det i grytan, tillsätt de rostade grönsakerna . Häll nu på buljongen och koka tills brödet är mjukt.

Tillsätt grädden (blanda den med buljongen i en separat behållare och häll den sedan i grytan), krydda med salt och peppar. Blanda ingredienserna och servera soppan med krutonger och persilja . Detta enkla recept ger ett utmärkt resultat. Hela familjen kommer att njuta av denna snabba soppa.

En soppa full av bröd och smak

Med det här receptet slösar du inte bort bröd . Du lagar en god soppa som du kan servera med t.ex. brödsmulor eller krutonger. Om du inte gillar persilja kan du lägga till dill. Femton minuter och den läckra soppan är klar.

Jag rekommenderar den till alla eftersom soppan, även om den är enkel, är utsökt . Med bara några få ingredienser kan du förbereda en måltid som både barn och vuxna kommer att njuta av. Och du kommer inte att kasta bort brödet. Vi har skrivit om hur man inte slösar bort kött som finns kvar från semestern. Vi gav dig ett recept på gnocchi med vårfyllning.

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.