Hovedretter

Fyllda auberginer: färdiga på 1 sekund. De innehåller bara 60 kcal

175views

Fyllda auberginer: färdiga på 1 ögonblick. De innehåller endast 60 kcal

För att servera en aptitretande och annorlunda rätt vid bordet förbereder jag auberginer fyllda med köttfärs som är trådiga och supergoda.

Det här är en rätt som alla gillar och som dessutom är lätt. Tillagningen är mycket enkel just för att alla procedurer är mycket intuitiva. Dessutom är i slutet av sidan finns ett videorecept som är till hjälp för att inte missa ens det minsta steget. Med denna maträtt Jag ser alltid bra ut även framför mina gäster.

Fyllda auberginer med kött: ingredienser och tillagning.

Detta är recept på aubergine och kött är lätt och smaken är mycket aptitretande. När jag serverar det vid bordet gillar även de mest skeptiska personerna det. Tillagningen tar mig bara cirka fyrtio minuter och i slutet Jag lyckas få 11 portioner på 60 kalorier vardera.

För att göra denna rätt använder jag ingredienser:

  • 300 g köttfärs
  • 2 – 3 tomater
  • 2 auberginer
  • 60 ml vatten
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak

För bakplåten använder jag dessutom en droppa av vegetabilisk olja. För den andra bakningen i ugnen lägger jag också till 60 gram hårdost.

Nu måste jag bara ta mig till spisen!

Förfarande

I skålen med köttfärs tillsätter jag peppar och salt. Jag blandar lätt och häller sedan i vattnet och börjar blanda allt väl.

I slutet av denna process hämtar jag auberginerna och pressar dem. Sedan skär jag dem i skivor som är 1 – 1,5 centimeter tjocka.

När jag är klar prickar jag skivornas yta med tänderna på en gaffel. Sedan lägger jag en generös sked av min köttfärs på toppen och sprider den över hela skivan.

Nu penslar jag en bakplåt med vegetabilisk olja och lägger auberginerna snyggt ovanpå. I slutet av detta lägger jag tomatskivorna som jag skurit tidigare på färsen.

Därefter kryddar jag med lite salt och bakar allt i 20 minuter vid 180 grader.

Under tiden river jag hårdosten och när den är kokt lägger jag den på auberginerna.

Allt som återstår är att grädda den igen i 200 grader i 5 minuter.

Efter de angivna minuterna serverar jag mina bakade auberginer vid bordet. Alla slickar sig om munnen.

La video-recept finns nedan.

Smaklig måltid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få en förhandsvisning av de bästa nyheterna varje vecka

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.