Nyttige tips

Vad kan ersätta mjölk i potatismos?

140views

Potatismos anses vara en av de mest populära och omtyckta maträtterna. Många kockar tycker dock att potatismosets lena konsistens inte kan uppnås utan att använda mjölk. Men vad händer om du upptäcker att det inte finns någon mjölk i kylskåpet när du lagar mat?

Kockar rekommenderar att du inte får panik, eftersom mjölk lätt kan ersättas med andra ingredienser som du förmodligen kan hitta i varje kylskåp.

En sådan ingrediens är gräddfil.

Observera: Gräddfil är tjockare och innehåller mer fett än mjölk, så om du väljer att använda detta mjölkalternativ ska du göra det:

  • Lägg 50-100 g gräddfil i en skål, tillsätt lite smör och det varma vattnet som blev över när du kokade potatisen.
  • Blanda alla ingredienser och tillsätt dem sedan till potatisen för att göra potatismos.

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.