Användbara tips

Min mormor brukade lägga dill i lådorna, och när jag fick reda på varför började jag också göra det.

71views

Dill används ofta för att göra pickles. Men min mormor brukade också slänga den i lådorna på köksskåpen. Till slut frågade jag henne varför. Svaret förvånade mig, men den kunskap jag fick är fortfarande användbar.

Dill hjälper till att bekämpa malar

Tidigare var jag mest intresserad av den aromatiska växten på sommaren när jag planerade att göra mina favoritinläggningar, dvs. pickles. Men jag minns hur mina vänner brukade bekämpa malarna.

Om jag då hade vetat att min mormor använde dillkvistar för att döda dem, hade jag kunnat undvika den långa kampen mot de irriterande insekterna och förlusten av mat. Hur använder hon dem? Det avslöjar jag senare i artikeln.

Hur man effektivt stöter bort malar?

Mal älskar att leva i torra produkter. För att skydda våra lager av mjöl och baljväxter är det värt att kasta hela dillknölar på de platser där vi lagrar dem. Placerade på en skåpshylla eller i en låda kommer de att stöta bort plattmaskar.

Min mormor hade också alltid en bukett örter hängande vid spisen. Hon berättade också att man kan använda torkade lagerblad i stället för dill. Jag minns inte att hon någonsin slängde köksredskap.

Hur lagrar man torra produkter?

Köksredskapen i mitt hus har alltid varit samlade på ett ställe. Min mormor hällde produkter i täta behållare som malar inte kunde skada. Oftast valde hon snapsglasen.

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.