Användbara tips

Koka ägget och lägg det i en burk för kokning. Jag önskar att jag hade känt till detta trick tidigare

53views

Ägg är en god idé för en näringsrik frukost. Jag gör dem ofta och det här tricket gjorde något mycket enklare och snabbare. Ta ett kokt ägg, lägg det i ett glas vatten och se vad som händer (foto: plenum.sk)

Ät ägg för smak och hälsa

Vi äter ägg till frukost, lägger till dem i en mängd olika rätter och gör sallader med dem. Vi äter gärna löskokta ägg, men vi gillar också hårdkokta ägg. Förutom smaken ger ägg oss energi, vitaminerna A, E, D, K, B12 och många mineraler. Ägg är också rika på omättade fettsyror av typen omega-3 och omega-6.

Men när vi väljer att äta kokta ägg måste vi göra något. Vi måste skala ägget innan vi äter det. Många människor gillar inte att göra detta eftersom det tar tid, vilket inte räcker till de flesta morgnar. Men ett visst trick kan göra vårt liv i köket enklare. Jag har använt det och nu rekommenderar jag det till alla.

Koka ett ägg och lägg det i ett glas vatten, ett kökstrick

Tricket jag rekommenderar är väldigt enkelt och effektivt . Du måste koka ett ägg och förbereda ett glas vatten. Den ska sträcka sig till ¼ av burkens höjd. Tillsätt nu det kokta ägget, stäng burken och skaka ordentligt.

Denna åtgärd kommer att bryta äggets skal. Skruva sedan av burken, häll ut vattnet och ta bort ägget. Skalningen kommer att gå smidigt. Det tar bara ett ögonblick och ägget kommer inte längre att bränna dina fingrar. Två drag är allt som krävs för att ta bort äggskalet.

Ett trick som hjälper dig i köket

Med detta mycket enkla trick sparar du inte bara tid, utan du kommer inte heller att bränna fingrarna. Vattnet i burken kyler ägget och genom att skaka det blir det lättare att ta bort skalet. Hela processen går snabbare än någonsin. Det är det enda sättet jag skalar ägg på nu.

Det här tricket är värt att använda när du gör frukost, men också när du behöver skala några ägg till en sallad . Ta en behållare, häll i vatten och lägg i ett ägg. Efter ett tag kan du skala dem snabbt och enkelt.

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.