Användbara tips

Jag har använt en vitlöksstöt felaktigt i hela mitt liv. En granne tipsade mig om ett bättre sätt

73views

En vitlökspress är praktisk och gör det enkelt att tillsätta smakrika grönsaker i rätter. Så när jag upptäckte att jag inte använde den så bra blev jag chockad. Det visar sig att du kan spara ännu mer tid med hjälp av den(foto:plenum.sk)

Att krossa vitlök har aldrig varit så enkelt

Att förbereda vitlök för matlagning kan ta mycket tid. Även om vi använder en speciell press blir besparingen liten. Det var i alla fall vad jag trodde tills jag fick reda på att det kan göras enklare.

Min vän blev förvånad över att jag gjorde mig så mycket besvär när jag lagade mat med vitlök. Han rådde mig att ge upp en aktivitet. Jag kommer att förklara ytterligare i artikeln.

Vitlök behöver inte skalas

Fördelen med att använda en vitlökspress är inte bara frånvaron av mödosam finhackning. Det visar sig att vi inte ens behöver skala kryddnejlikorna . Lägg den oskalade vitlöken i pressen och se själv. Allt det aromatiska ämnet kommer in i skålen .

När jag med egna ögon såg att den sega, inte särskilt välsmakande delen av grönsaken inte kom med i maträtten, blev jag imponerad. Jag bestämde mig för att inte slösa mer tid på att skala tänderna. Jag gillar verkligen vitlök och kommer att använda den oftare nu. Det finns många användningsområden.

Hur man använder vitlök i köket?

I många recept med lök och tomater kommer lite vitlök att vara ett mycket bra tillskott. Det passar också bra med potatis och vinägrettsås , vilket ger personlighet och karaktär.

Leave a Response

Ludwig
Hej!!! Jag heter Ludwig och är en erfaren redaktör med passion för matlagning. Under åren har jag lärt mig olika kulinariska traditioner och recept, och jag skriver dem för dig, i syfte att dela med mig av min kunskap.